سردار شهید خلق موسی خیابانی |
قسمت هشتم: انسان چه پدیدهایست؟ ... اکنون بحث ما در مورد انسان است چون گفتیم مسأله شعائر را در رابطه با مسأله پرستش و در رابطه با مسأله انسان بررسی خواهیم کرد. شناخت انسان یکی از مباحث و مسائل بسیار مهم در تمام طول تاریخ فلسفه و معارف بشر بوده است. همیشه انسان تلاش کرده خود را بشناسد. برخی گفتهاند که اصلاً انسان را نمیشود شناخت. در سده 18 یا 19 فیلسوفی برخاست و گفت: «مفهوم خدا و الهیأت و همه این مباحث را باید گذاشت کنار و به شناخت انسان پرداخت».
خوب، اول مسأله انسان را بهلحاظ زیستی، بیولوژیک و فیزیولوژیک بشناسیم؛ ببینیم سیر تکوین و تکامل انسان از نظر ساختار بدنی یا فیزیولوژیک چگونه بوده است؟ آیا از روز اول انسان به همین شکل پدید آمده؟ یک تئوری بود که اکنون نیز عدهیی بدان معتقدند با نام نظریه «خلق الساعه». این تئوری میگوید: «هر چیز همانطوریکه هست و بدون زمینه قبلی خلق شده و بهوجود آمده است».
حتی برخی از این دیدگاه آیات قرآن را تفسیر کردهاند. تحت تأثیر اسرائیلیات (داستانهای تورات و انجیل و اساساً تورات)، آمدهاند از نقطهنظر تئوری خلق الساعه آیات قرآن را تفسیر کردهاند. آیاتی درباره پیدایش انسان است. سپس گفتهاند انسان به همین صورتی که هست یکباره خلق شده، بهطور خلق الساعه. خدا مجسمهای گلین ساخته و از روح خود در آن دمیده، و این شده است انسان.
ادامه ....
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر